Vi udfører 3D print i flere med 2 forskellige printmetoder, FDM og SLA.

Den mest brugte printmetode

FDM er en forkortelse for Fused Deposition Modeling. Ved FDM-print benyttes en tråd af materiale (i dette tilfælde termoplastisk) i lag for at skabe et 3D-trykt objekt.
Under udskrivningen føres plastfilamentet gennem en varm ekstruder, hvor plastikken bliver blød nok til, at den kan placeres præcist af skrivehovedet.
Det smeltede filament presses ud af printerhovedet. som derved opbygger lag for lag, der til sidste ender med et 3D emne

Denne printmetode er den mest brugte, indenfor 3D print.

Til FDM-printere fås der et bredt udvælg af materialer. Vi tilbyder print i PLA og PETG, da de er to af de mest almindelige materialer i verden af ​​3D-udskrivning.
Alt afhængig hvad der printede emne skal opfylde af krav, vil disse 2 typer af materialer kunne dække størstedelen, som et godt materialevalg.
Eksempelvis, hvis der skal udskrives komplekse dele med understøtning, vil PLA være et bedre valg, end PETG, da det er nemmere at fjerne understøtning på PLA. PLA her en pænere finish, i forhold til PETG
Men er det emner som skal bruges udenfor, eller det skal have en mekanisk funktion, er PETG det foretrukne valg, da PETG er mere modstandsdygtig for udendørs påvirkning, i forhold til PLA, samt det har en bedre styrke

SLA Print

Når der forventes detaljerede overfladefinisher

SLA arbejder med en helt anden process end FDM, som er de mest udbredte printere idag.

SLA er en forkortelse for stereolitografiapparat eller simpelthen stereolitografi. Ligesom FDM er SLA en additiv metode: Modeller bygges lag for lag. SLA bruger dog en hærdbar fotopolymer – typisk en flydende harpiks, også kaldet Resin – der hærdes ved at anvende fokuseret lys eller UV-lys (denne proces kaldes hærdning).
SLA-printere bygger normalt modellerne på hovedet, det vil sige, at platformen løfter modellen opad, ud af harpiksbadet.

SLA 3D-print kan opnå opløsninger helt op til 25 mikron, hvilket resulterer i glatte, detaljerede overfladefinisher.
Det giver den bedste præsentation eller ”proof of work” -konceptmodeller, og egner sig til dele med komplekse geometrier, figurer og andre unikke formprototyper.

Emne printet af SLA printer

Har du et emner som du ønsker at få printet ud, så kontakt os gerne.

Du finder vores kontakt info her,

Følg os på Facebook